Maltos valstybė žinoma ne vienam kelionių mėgėjui. Apsilankę čia bent kartą dažnai sugrįžtą dar kartą į šį Viduržemio jūros rojaus kampelį. Malta – tai iš salų sudaryta valstybė, esanti pusiaukelėje tarp Šiaurės Afrikos ir Sicilijos. Šią valstybę sudaro trys pagrindinės salos: Maltos, Gozo ir Komino. Pagrindinė – Malta, čia šalies centras, kuriame rasime ir sostinę Valetą. Šioje šalyje šiek tiek daugiau nei 400 000 gyventojų, o kalbos, kuriomis čia šnekama – maltiečių ir anglų. Ši valstybė labai gausi ir įvairi, todėl kiekvienas ras sau tinkantį poilsį ir visai nesvarbu ar tai ekstremalios, ar ramybės ieškančio keliautojo atostogos. Gamta čia įspūdinga: gražūs kraštovaizdžiai, smėlėti paplūdimiai, skaidri jūra bei uolėtos pakrantės – viskas ko reikia atostogoms.
Ką aplankyti Maltoje?
Lankytinų vietų, nors ir valstybė nėra didelė, daug.
- Valeta – sostinė, kurioje gausu katedrų, sodų, galerijų bei muziejų.
- Verta aplankyti Šv. Jono katedrą, kuri ženklina viso miesto architektūrą, Ordino Didžiųjų magistrų rūmus, Šv. Povilo bažnyčią.
- Taip pat vertas dėmesio Valetos uostas, kuris ilgą laiką senovėje buvo laikomas geriausiu ir saugiausiu uostu Viduržemio jūroje.
- Užsukite į didžiausią kurortinį miestą – Sliema.
- Mėgstantiems triukšmingą gyvenimą galite apsilankyti Paceville, St.Julian’s ir St.George’s Bay miestuose.
- Norintiems pažinti tikrąją Maltą bei jos istoriją vertą apsilankyti Qawra, Bugibba ir St.Paul’s Bay žvejų kaimeliuose.
- Mdina – tai miestas, kuris gali pasigirti architektūra – tikrai nenusivilsite.
- Apsilankę Gozo saloje atrasite tikrąją istoriją: siauros gatvelės, muziejai, šventyklos, katedros.
- Mažesnėje Comino saloje atrasite ramybę – čia ne daug žmonių. Taip pat dėl labai skaidrios jūros verta į savo planus įtraukti nardymą, jūra čia labai skaidri, todėl tai ne tik verta, bet ir būtina.
Matos virtuvė – Itališka virtuvė
Mėgstantiems Itališką virtuvę čia patiks, kadangi ji čia dominuoja. Makaronai, padažai, sūriai bei jūros gėrybių įvairovė čia išties primena Italiją. Mėgstantiems išbandyti Nacionalinę virtuvę verta paragauti: Stuffat Tal-Fenek – triušienos patiekalo su vynu, Bradžoli – jautienos filė bei pyrago iš makaronų, jautienos faršo ir avienos sūrio. Taip pat maltiečių Nacionalinę virtuvę sudaro: trinta bulvių tyrė, aliejuje keptos žuvys, saldūs pipirai, kopūstai, balta duona be druskos.
Tai šalis, kurią be abejonės verta aplankyti, dabar tiesioginis skrydis į Maltą pasiekiamas vos kelių mygtukų paspaudimu, galėsite greitai ir kokybiškai mėgautis atostogomis.