2021 metų vasaros kelionių sezonas: žmonės labiau rinksis keliones užsienyje ar Lietuvoje?

klaipeda vilniaus oro uostas

Kiekvienas šiuo metu yra nualintas viruso, dėl to pasitinkant vasarą labai svarbu yra gerai suplanuoti atostogas ir pramogas. Nors šalyje dar yra karantino laikotarpis, nuolat matomi laisvinimai ir gyvenimas netrukus vėl stos į savas vėžias. Žinoma, judėti šalyje ir keliaujant į užsienį reikia elgtis atsargiai ir protingai, saugotis ir laikytis tam tikro atstumo, dėvėti apsauginę kaukę, jei yra būtinybė. Aptarkime, kokias keliones žmonės rinksis būtent šios vasaros laikotarpiu.

Kelionės Lietuvoje tarp šalies gyventojų tampa vis populiaresnės ir įtraukia daug žmonių. Dauguma net nepagalvoja, kiek mūsų tėvynėje yra gražių vietų, apie kurias net nežino. Tiems, kurie karantino laikotarpiu renkasi likti tėvynėje, būtina aplankyti ne tik Palangą, Klaipėdą, tačiau pažinti šios nuostabios šalies vaizdus. 

  • Pirmasis objektas, kuriame turite apsilankyti, jei liekate vasaroti Lietuvoje yra Birštono apžvalgos bokštas. Šį bokštą aplankyti privalo kiekvienas, nes jame atsiveria Nemuno kilpu, miško ir gražiojo Birštono miesto  panorama. Bokštas yra aukštas, tačiau puikiai pritaikytas turistams. Jei esate su negalia, į viršų užlipti nepavyks, tačiau šalia bokšto yra įrengti informaciniai stendai su QR kodais, kuriuos nuskaičius telefonu, ekrane atsiveria gražiausi panoramos vaizdai.
  • Antrasis objektas, kurį turite aplankyti yra aukštumalos pažintinis takas. Šiame take galima pasijusti tarsi Rojuje. Jei Jums patinka ramybė, tyla, harmonija ir paukštelių čiulbėjimas – nenorėsite iš čia išvykti. Pažintinis takas lyginamas su savana, sakoma, jog trūksta atitinkamos gyvūnijos. Šis pažintinis takas yra Šilutės rajone, jame yra medinis takas, kuris yra daugiau nei kilometro ilgio. Tai tikrai vienas iš gražiausių pažintinių takų Lietuvoje. Apsilankę pažintiniame take, jo gale galite išvysti ir bokštą, iš kurio atsiveria gražus tako ir pelkių vaizdas. Jei niekuomet neteko būti – užsukite.
  • Vieni iš gražiausių, nuostabiausių vaizdų yra Klinčių karjeruose. Atvykę nepatikėsite, jog esate Lietuvoje ir tikrai pagalvosite, ar verta važiuot į užsienį. Tai Akmenės rajone susiformavę klinčių klodai, kurie virto nuostabiu kanjonu. Toks vaizdas tikrai visiškai nebūdingas Lietuvai, dėl to nepamirškite pasiimti mobilaus telefono ir tokiu gražiu vaizdu pasidalinti su artimaisiais ir draugais.

Atsilaisvinus karantino ribojimas, ne visi nori likti mylimoje tėvynėje, dėl to renkasi puikias keliones užsienyje. Keliaujant svetur reikia pasirūpinti daugybe dalykų, tokių kaip kur palikti šunį, kas palaistys gėlytes namuose ir kur palikti automobilį atvykus į oro uostą. Norint pamiršti galvos skausmą, kur palikti automobilį, ar kiek teks sumokėti už mokamą aikštelę, rekomenduojama pasirinkti mikroautobusų paslaugas, jie patogiai nuveš iš namų į oro uostą ir atgal. Būtinai apsilankykite www.iorouosta.lt internetinėje svetainėje ir pasirinkite tinkamą laiką, kad kelionės metu nereikėtų jausti nerimo. Taigi, pakalbėkime, kokias šalis renkasi Lietuviai:

  • Keista, tačiau pirmoje vietoje nerandame nei Turkijos, nei Graikijos, nei kitų egzotiškų šalių. Mūsų Lietuviai vasarą renkasi aplankyti Jungtinę Karalystę. Kelionės nėra brangios, dažniausiai žmonės keliauja ne tik atostogauti, bet ir dirbti. Kelionės vasaros periodu išaugo net daugiau nei penkis procentus.
  • Antroji vieta skirta mūsų mylimai Norvegijai, kurios gamta ir grožis tikrai yra nepakartojami. Žmonės keliauja ten pasigrožėti gamtos stebuklais, aukštos ekonomikos padariniais. Taip pat Norvegiją renkasi tie, kurie nori ne tik pailsėti, bet ir pakeliauti, pamatyti daug gražių vaizdų, taip pat ir dirbti.
  • Trečioji vieta atitenka Ukrainai. Čia galima aplankyti daug gražių, turistų pamėgtų, vietų. Renkantis Krymą galima ilsėtis tiek aktyviai, tiek pasyviai. Būtina aplankyti Karpatų kalnus, kurie tikrai paliks nepamirštamą įspūdį. Taip pat būtina aplankyti Kijevą, kuris garsėja savo grožiu, menu, įspūdinga architektūra.

Kiekvienas gali rinktis, atostogauti Lietuvoje ar užsienyje, bet manau, jog šiais metais žmonės norės geriau pažinti savo mylimą kraštą, nes tikrai Lietuvoje yra daugybė vietų, kuriose galima smagiai praleist laiką. Keliaujant į užsienį norisi atsipalaiduoti, tačiau kelionės negali suplanuoti čia reikia žiūrėti ir bilietus, ir kur apsistoti, o Lietuvoje galima viską planuoti šiandien. Tačiau žinoma, kita vertus, kada keliauti, jei ne vasarą? Juk svarbiausiu mūsų rūpesčiu – gabenimu į oro uostą ir namo – pasirūpins iorouosta.lt ir galėsite mėgautis nematytais vaizdais užsienyje. Išvada tokia, kad karantinas nesuvaldys žmonių, nes tie, kurie nori keliauti tikrai keliaus, o tie, kurie liks Lietuvoje taip pat galės puikiai praleisti laiką ir pažinti tėvynę.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *